بورس با رئیسی به کدام سو می‌رود؟

در بازارسرمایه همواره این نگرانی و دغدغه وجود داشته که رشد بازار ناشی از رشد بخش واقعی اقتصاد باشد، نه رشد ناشی از تورم و افت ارزش پول ملی!

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از بورس‌نیوز؛  روز گذشته نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مشخص شد و آیت‌الله رئیسی با کسب بیشترین آرا، سکان هدایت دولت جدید را در دست خواهد گرفت.

عبدالله رحیم لوی کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار سرمایه با انتخاب آقای رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور بیان کرد: نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، نیاز اقتصاد کشور به رونق تولید است؛ "رونق تولید" شاه کلیدی است که آقای رئیسی هم به آن توجه داشته و معتقدم به‌سرعت و با دقت، به این حوزه ورود خواهند کرد.

وی ادامه داد: در بازارسرمایه همواره این نگرانی و دغدغه وجود داشته که رشد بازار ناشی از رشد بخش واقعی اقتصاد باشد، نه رشد ناشی از تورم و افت ارزش پول ملی!  به نظر می‌رسد در دولت آقای رئیسی این اتفاق رخ خواهد داد و سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی ایشان، بر رونق تولید متمرکز خواهد شد، با این شرایط باید چشم‌به‌راه روزهای خوبی در بازار سرمایه باشیم.

این کارشناس بازارسرمایه در رابطه با دغدغه‌های برخی فعالان و تحلیلگران اقتصادی در مورد دستوری بودن اقتصاد کشور، اظهار کرد: اگرچه در این مورد دغدغه‌هایی وجود دارد اما؛ این دغدغه‌ها در جلساتی که با گروه اقتصادی رئیس‌جمهور منتخب برگزارشده، مطرح و معتقدم آنچه به‌عنوان اقتصاد دستوری در ذهن برخی فعالان اقتصادی شکل‌گرفته، محقق نخواهد شد.

وی افزود: شاید به سبب تنگناهای معیشت مردم در برخی حوزه‌ها، سیاست‌هایی اتخاذ شود که در معیشت مردم گشایش ایجاد شود؛ ولی بعید می‌دانم مفهوم این اقدامات، اقتصاد دستوری باشد ضمن آنکه با توافق و احیای برجام، احتمالاً رونقی در اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد که بخشی از مشکلات معیشتی مردم را برطرف خواهد کرد.

رحیم‌لو در ادامه با اشاره به طرح رئیس جمهور منتخب مردم در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری برای احداث سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی در کشور گفت: به نظر می‌رسد دولت آینده به بخش مسکن به‌عنوان پیشران اقتصاد کشور، توجه ویژه خواهد داشت. بخش مسکن به‌تنهایی، منابع زیادی جذب کرده و صنایع بسیاری هم بارونق بخش مسکن، حرکت خواهند کرد. حدود ۳۰ درصد اقتصاد داخلی ما در حوزه بازار مسکن تعریف‌شده و هم در حوزه تولید GDP و هم در ایجاد اشتغال و هم در بخش ایجاد ارزش‌افزوده در اقتصاد کشور، بخش مسکن نقش پررنگی در اقتصاد کشور دارد و دولت جدید هم احتمالاً در این حوزه متمرکزتر عمل خواهد کرد.

این فعال بازارسرمایه گفتخاطرنشان کرد: قطعاً با اجرای چنین طرحی، صنایع وابسته همچون فولاد و سیمان و کاشی و سرامیک و انبوه‌سازی و... تحت تأثیر قرار خواهند گرفت‌ اما؛ باور اینکه دولت بعدی توان تحقق چنین وعده‌ای را داشته باشد، کمی دشوار است.

رحیم‌لو تصریح کرد: فراموش نکنید که در طرح مسکن مهر، تجربه موفقی کسب نکرده‌ایم و در دوران فوران درآمدهای نفتی کشور، طرح احداث ۲‌.۵ میلیون واحد مسکن مهر در کشور آغاز شد که باگذشت ۱۱ سال از اجرای آن، هنوز حدود ۵۰۰ هزار واحد آن تکمیل‌نشده و منابع عظیمی هم به خاطر پروژه مسکن مهر از دست رفت.

وی اظهارکرد: در حال حاضر هم خبری از درآمدهای عظیم نفتی نیست و کشور با معضل کسری بودجه دست‌به‌گریبان است و بعید است که به‌راحتی بتوان منابع لازم برای اجرای یک طرح عظیم در حوزه مسکن را داشت.

این فعال بورس در پایان گفت: دولت باید پکیج کاملی از سیاست‌های مختلف در نظر بگیرد تا آسیب‌هایی که در طرح مسکن مهر از آن صدمه دیدیم، مثل طرح افزایش پایه پولی و تدارک منابع از طریق خطوط انتقالی بانک مرکزی و خلق پول جدید و...، مجدداً تکرار نشود همچنین برای اجرای چنین طرحی در حوزه مسکن باید بخش خصوصی را وارد عمل کرد. به نظر می‌رسد در ۴ سال آینده بازار مسکن رشد چندانی نخواهد داشت و این رکود، شرایط را برای اجرای یک طرح عظیم در حوزه مسکن، دشوار خواهد کرد.

۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۶
کد خبر: 16278

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha